sobota 23. května 2015

Inspirace autorů z Instagramu, aplikace Fripito, Sakury v Nádražní ulici, fotograf přírody Petr Bambousek

Dan Sucharda - Sakury



















Čtvrtek 23. 4. 2015 Divizna Turnov

Sešlo se nás 8 a po menším zpoždění Marián zahájil schůzku pohledem
na několik autorů z Instagramu. Nutno podotknout, že lidé mají v terčíku fotozájmů různorodá témata.

Fripito
Fripito - naplánujte si cestu snů

Představili jsme si fotoserver Fripito.cz. Co to je? Fripito nabízí cestovatelsko-fotografické průvodce pro stovky lokací po celém světě. 



V průvodci najdete podrobné informace nejen o ubytování, stravování a dopravě, ale hlavně tipy na fotograficky zajímavá místa, informace o světelných podmínkách, vhodné technice a nastavení fotoaparátu. To vše za zlomek ceny tištěných turistických průvodců. Fripito si stáhnete do chytrého telefonu jako aplikaci. 

Sakury sem, sakury tam

Dále přišel čas na vyhlášené fototéma pro tuto schůzku - "Kvetoucí sakury
v Nádražní ulici v Turnově“. Tato ulice je jednou z nejfrekventovanějších v Turnově, a tak bylo poměrně těžké vytvořit čistý snímek bez balastu. Počet fotek byl omezen na jednu fotopráci, což bylo trochu svazující. I s tím jsme se však vypořádali. Na našich fotografiích jsme viděli různorodost nápadů – netradiční noční snímek od Bohouše, sakurami zarámované střechy domů ode mě, koláž od Mariána nebo detail květu od Lenky.

Petr Bambousek - Tukan krátkozobý
Příroda očima Petra Bambouska

Dále jsme si představili cestovatele a fotografa Petra Bambouska. Na jeho webových stránkách Sulasula.com najdete super fotografie přírody a zvířat. 



Své postřehy z cest a focení publikuje v časopisech a na různých foto serverech. Pro zájemce pořádá fotografické kurzy.

Originální video od Roba Whitwortha

A na úplný závěr jsme zhlédli video od Roba Whitwortha. Rob vyfotografuje snad stovky tisíc snímků jednoho místa, například města, a z fotografií potom vytvoří video. Perfektně propracovaná práce do příběhu daného města. Mrkněte třeba na video z Dubaje. Je úžasné.

Na příští schůzku jsme si zvolili další fototéma – „Zachyťte svěžest lesa“. Jak se s tím vypořádáme? Dozvíte se v příštím článku.

Tímto předávám pořadatelské žezlo Kačce Bí. Ahoj, Dan Sucharda.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.